Z NEGO JE POTREBNO ZAČETI ZGODAJ. ZAKAJ?

6. december 2024

Najbolj priporočljivo je, da z nego vašega kosmatinca začnemo že pri 3 do 4 mesecih, saj ga tako počasi in z minimalnim stresom uvedemo v nego, ki jo bo prejemal celo življenje. S zgodnjim začetkom lahko pomagamo, da se vaš pes navadi na redno nego, ki postane del njegove vsakodnevne rutine. Vendar pa ni vse odvisno le od pasjega frizerja – zelo pomembno je tudi, da lastniki začnejo psa že v zgodnjem obdobju navajati na različne postopke, kot so kopanje, striženje krempljev, čiščenje ušes in drugi. Ko pes to postopoma sprejme, se bo vsak naslednji obisk pri frizerju zdel le še en del njegovega običajnega življenja, brez stresa ali strahu.

Ko je pes enkrat navajen na redno nego, bodo obisk pri pasjem frizerju in vse z njim povezane storitve postale le še ena rutina, ki jo bo vaš ljubljenček sprejel z večjim zaupanjem in mirnostjo. V našem salonu vam bomo z veseljem svetovali, kakšen je tip dlake vašega psa, saj različne vrste dlake zahtevajo različne pristope in nego. Pomagali vam bomo izbrati najboljšo kozmetiko in pripomočke, ki so primerni za kožušček vašega psa, da bo njegova dlaka zdrava, sijoča in lepa.

V zgodnjem obdobju negovanja psa tudi lažje zaznamo morebitne težave, kot so kožne težave, okužbe ušes ali poškodbe krempljev, kar omogoča hitrejše ukrepanje in preprečevanje resnejših težav. S pravočasno nego in oskrbo vašega ljubljenčka bomo skupaj poskrbeli, da bo imel srečno, zdravo in urejeno življenje.

6. december 2024
V pasjem salonu je izpihovanje in izčesovanje poddlake priporočljivo opraviti vsaj štirikrat letno, ob spremembi letnih časov. Saj pomaga odstraniti odmrle dlake in preprečuje nastanek vozlov. Poddlaka je mehka, gosta plast dlake, ki psa ščiti pred mrazom, vendar se lahko hitro zmehča in zgrudi, če ni redno odstranjena. Redno izčesovanje pomaga tudi pri preprečevanju pregrevanja psa, izboljšuje prekrvavitev kože in ohranja dlako zdravo ter sijočo. Za ta postopek uporabljamo posebne krtače ,ki so prilagojene tipu dlake vašega psa.